om du vil.
Dette
trenger du til 6 personer:
*500gr
linser
*1 stor løk
i skiver
*1-2
hvitløksbåter (2 anbefales)
*2
laubærblad
*1 tekopp
tomatjuice
*1 knapp
tekopp olje
*salt og
pepper etter eget ønske
Vask
linsenegodt. Legg de I en kasserolle med vann og la de koke ca 10 min. Hell av
vannet og ha linsene tilbake I kasserollen med de andre ingrediensene og ha
ønsket mengde vann. La det koke i 30 min.
Tomatjuicen
kan utelukkes.
Gresk brød.
(2 mellomstore)
Du trenger:
*900gr fin
sammalt hvete
*1pk tørrgjær
*1ts salt
*3ss olje
*6dl varmt
vann
*bland evt.
inn sesamfrø, oregano, soltørkede tomater eller hakkede oliven. Jeg broker sesamfrø
og oregano)
Bland alt
det tørre god tog så tilsetter du væsken. Elt deigen godt i 10 minutter. Legg
deigen i en bolle og dekk med et håndklede. La den heve i ca 1 time på et lunt
sted.
Ha så deigen
ut på et melet arbeidsbord og del deigen i to emner. Legg emnene på en let oljet
stekeplate, dekk de med et hådklede og la de heve i ca 30 min. på et lunt sted.
Skjær så et snit
med en skarp kniv på toppen av brødene og pensle de med olje om ønskelig.
Stek brødene
I forvarmet stekeovn på 220gr i 10 min, så senker du varmen til 190gr og steker
brødene i ytteligere 25 min.
(bilder fra google)
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar